"...KOMP!-kursseilla tehdään luovasti musiikkia yli genre-, taso-, kieli- ja kulttuurirajojen. Niin folkkia, poppia, rockia, jazzia kuin klassistakin musiikkia mahtuu samalle leirille. Kaikki voivat osallistua omilla ehdoillaan ja musisointi tapahtuu enimmäkseen ryhmissä ilman nuotteja”

 

Kurssimme

 
 

Tutustu kurssitarjontaamme ja tule mukaan!

Ohjaajatiimi

 

Victoria Lindqvist

Victoria Lindqvist on suomalainen musiikkikasvattaja ja freelance laulaja/muusikko. Hän on opettanut muusiikkia monissa eri paikoissa, mm. laulunopettajana Sibelius-Akatemiassa ja musiikin- ja laulunopettajana Teatterikorkeakoulussa (TeaK) Helsingissä. Victoria on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, opiskeluaikoina hänellä on ollut pääinstrumenttinaan afroamerikkalainen laulu ja klassinen piano. Pianonsoitossa vapaata säestystä on sittemmin ollut aktiivisemmassa käytössä. Pianon ohella hän soittaa mielellään perkussioita ja erilaisia bändisoittimia. Hän on innokas kokeilemaan uusia asioita sekä muun muassa rakentamaan soittimia. Opetuksessaan hän keskittyy mielellään ilmaisuun ja tulkintaan, ja hänen tunneillaan tulee usein improvisoitua ja liikuttua paljon. Victoria on laulaja Sepia -yhtyeessä ja on ollut mukana KOMP!-leirihommissa alusta lähtien.

Ohjaaja, perustajajäsen sekä varapuheenjohtaja

Emma Linnros

Erikoistunut musiikkiliikuntaan ja pedagogiaan, laulaja-lauluntekijä ja kulttuurituottaja Kungliga Musikhögskolan i Stockholmista. Emman pääinstrumentti on laulu ja kitara ja hänellä on myös luovan tanssin koulutus. Sydämen asia hänelle on kehittää omaa luovuutta samalla, kun otetaan osaa ja annetaan vinkkejä muiden luomisprosesseihin laulunkirjoituksessa ja liikkeessä. Emma on vaikuttanut monissa yhtyeissä, mm. Vispopbandet Miremca ja Folkinspirerade Cirkusorkestern Celiaki, jossa hän laulaa, soittaa kitaraa sekä säveltää ja sanoittaa kappaleet. Tällä hetkellä Emma toimii musiikinopettajana Husbyn yläasteella Tukholman laidalla.

Ohjaaja

Joonas Tuhkanen

Joonas Tuhkanen opiskelee musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa ja muusikoksi hän on valmistunut Jyväskylän konservatoriosta. Joonaksen pääinstrumentti on saksofoni, jonka kanssa hän on kerännyt soittokokemusta monenlaisissa kokoonpanoissa sekä yleisön edessä että studiossa.Klassisen musiikin maailmasta ja pianonsoitosta alkanut polku on myöhemmin johtanut pop- ja jazzmusiikin pariin myös bändisoittimilla ja laululla. Tällä hetkellä Joonaksen voi bongata soittamasta saksofonia mm. yhtyeestä August Saarinen & Vuolas Virta. 

Ohjaaja

Melissa Taanila

Melissa Taanila on huilisti ja luokanopettaja (ajoittain myös muskaritäti ja ryhmäliikunnanohjaaja) joka nykyisin asuu ja työskentelee Helsingissä. Kotoa Kemiönsaarelta matkaan ovat tarttuneet monikielisyyden ilo, rakkaus metsään ja mereen sekä vahva nykytanssin ja teatterin palo. Opiskeluvuodet Turussa huipentuivat muusikon ammattitutkintoon vuonna 2015, ja luokanopettajaksi hän valmistui Helsingin yliopistosta kesällä 2019. Vaihto-opiskeluvuonnaan Kreikan Thessalonikissa Melissa syventyi varhaisiän musiikki-, teatteri- ja tanssikasvatukseen. Melissan sydäntä lähellä ovatkin paitsi Välimeren ruokakulttuuri myös kamarimusiikki, improvisointi sekä eri taiteenlajien yhdistäminen. Hän on juuri toteuttamassa pitkäaikaista haavettaan kuoroon liittymisestä!

Ohjaaja

Linda Sundberg

Linda Sundberg on koulutettu pedagogi (draamaopetus sivuaiheena), sanataiteen ohjaaja ja laulaja lapsille suunnatussa  Raka Bananer maailmanmuusiikk-iyhtyeessä,  Folk Utan Dräkt-duossa ja Systrafolk-.triossa. Linda on johtanut  musiikin, tanssin, sanataiteen ja teatterin parissa toimivia lapsiyhmiä jo yli kymmenen vuotta. Linda on toiminut myös BUU-klubbenin ohjelmapäällikkönä  (YLE, lapset) ja draamaopettajana Svenska Teaternissa. Linda panostaa tasa-arvoon, läsnäoloon ja ryhmädynamiikkaan ja nauttii taiteellisesta työskentelystä. Länsi-afrikkalainen musiikki ja pohjoismainen kansanmusiikki ovat hänelle erityisen rakkaita.

Ohjaaja

Senni Valtonen

Senni Valtonen on Helsingissä asuva musiikin sekatyöläinen, joka uiskentelee mielellään erilaisten kansansoittimien sopassa. Olen alun perin kotoisin Orivedeltä metsän keskeltä, ja sydämessäni olenkin maaseudun ja luonnon ikuinen ystävä. Rakastan soittaa erilaisia perinnesoittimia ja improvisoida yksin ja yhdessä. Konserttikantele sekä piano ovat pääsoittimiani, mutta soittelen ilokseni myös erilaisia puhaltimia, avainviulua, kirkkourkuja ja kaikenlaisia kieli- ja lyömäsoittimia. Viime vuosina olen työskennellyt kanttorin virassa Helsingissä Munkkiniemen seurakunnassa, teatterimuusikkona Åbo Svenska Teaternissa ja Suomen Kansallisteatterissa, opettanut Sibelius-Akatemiassa ja konsertoinut eri puolilla Suomea. Työn alla ovat olleet Timo Alakotilan ja Maria Kalaniemen kanssa juuri julkaistu levy Psalttamus – pelimannivirsiä sekä viime vuonna Emma-palkinnon voittanut Tippukivitapaus –lastenlevy. Iloitsen yhdessä tekemisestä ja inspiroidun ihmisten ainutlaatuisista tarinoista. 

Ohjaaja

Please reload

Emilie Adolfsson

Emilie Adolfsson on Sibelius-Akatemialta valmistunut muusikko ja musiikinopettaja (M.Mus). Muusikkona hän on eniten keskittynyt pop/jazz pianistin ja vapaan säestäjän työhön, mutta on sen ohella erityisesti keskittynyt lauluun eri muodoissaan, lyömäsoittimiin sekä musiikkiliikuntaan. Emilie soittaa aktiivisesti monissa yhtyeissä, tällä hetkellä mm jazz- ja showyhtyeessä Dizzy Queens. Emilie opettaa myös musiikkia kouluissa, toimii tuottajana sekä Lady Shave barbershopkuoron taiteellisena johtajana, ja on sen lisäksi työskennellyt teatteri- ja elokuvamusiikin parissa. Kulttuuri- sekä opetustyön tuottajana hän on toiminut mm vuoden Pariisissa Suomen Ranskan instituutilla sekä vuosina 2011-2013 i suunnitteluvastaavana opettajana Helsingin ruotsinkielisessä työväenopistossa, Helsingfors Arbis.

Perustajajäsen

Lauri Schreck

Lauri Schreck on helsinkiläinen muusikko, multi-instrumentalisti ja musiikkikasvattaja. Lauri on toiminut opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla vuodesta 2006 alkaen, opetusaineenaan bändisoittimet sekä bändipedagogiikka. Laurilla on laaja kokemus niin aloittelijoiden, pidempään soittaneiden kuin ammattilaistenkin opettamisesta. Opettajana hän on innostava ja motivoiva ja räätälöi soitettavat harjoitukset aina kunkin oppilaan tasolle sopiviksi. Muusikkona Lauria nähdään säännöllisesti esiintymässä Suomen eturivin artistien kanssa ja hän on konsertoinut sekä ollut kiertueella niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lauri esiintyy paljon myös omien bändiensä, mm. Sepian ja Puhurin kanssa. Lisätietoa Laurista löytyy hänen nettisivuiltaan: www.laurischreck.com

Ohjaaja ja perustajajäsen

Miika "Bobby" Hjorth

on runsaalla kuorolaululla ja länsiafrikkalaisilla rytmeillä ruokittu moniosaaja. Kokemusta on ruohonjuuritasolta suuren maailman lavoille satojen esiintymisten ja niiden valmistelujen osalta. Elämä on vienyt tämän pojan Turun, Barcelonan ja Dakarin katujen kautta Lontoon Royal Albert Halliin BBC Proms -festivaaleille ja sieltä taas paikalliseen, läsnäolevaan musiikilliseen lapsi-, nuoriso- ja vanhustyöhön. Pääinstrumenttina Miikalla on laulu, erikoisosaamisena länsiafrikkalaisten rytmien kokeminen ja selittäminen tarvittaessa länsimaisin teoriakäsittein. Keikalla hänen kädessään soi keveästi kitara, jykevä basso sekä lukuisat perkussiot kuten djembe ja dundun - ja oikeastaan mikä tahansa äänikoje paitsi viulu. Lukuisista esiintyvistä kokoonpanoista Miikan ominta totuutta ilmentää nykyään Raka Bananer sekä Guimbalax, RytmiRengit ja Opus Ultima. Myös tanssi on lähellä Miikan sydäntä.

Ohjaaja, yhdistyksen puheenjohtaja

Erik Ronström

Erik on Tukholman Kungliga Musikhögskolanista valmistunut gotlantilainen kansanmuusikko ja kitaristi. Kitaran lisäksi Erik soittaa mm. pianoa, viulua, mandolinia ja dormaa sekä laulaa. Erikillä on laaja kokemus äänittämisestä ja tuottamisesta, ja hän on toiminut muusikkona, tuottajana ja sovittajana kymmenillä levyllä. Irlantilainen kansanmusiikki on lähellä Erikin sydäntä, ja hän on useaan otteeseen opettanut sitä mm. Braheskolanissa. Tanssia ja kansanmusiikkia Erik on opettanut mm. Limerickin yliopiston muusikkokoulutuksen linjalla. Niin omassa musiikillisessa tekemisessä kuin opettamisessakin Erik keskittyy erityisesti yhteissoittoon sekä kanssasoittajien kuuntelemiseen. Erik on ollut mukana KOMP!-toiminnassa vuodesta 2008.

Ohjaaja ja perustajajäsen

Viktoria Ahlman

Viktoria Ahlman on kotoisin Ruotsista ja hänen perheessään kansanmusiikki oli luonteva osa elämää. Hän on soittanut useissa pop- ja folk-yhtyeissä ja säveltänyt omaa musiikkia. Hän laulaa ja soittaa viulua - pääasiassa ruotsalaista kansanviulua - sekä pianoa ja kitaraa. Viktoria on tutkinut kansanmusiikkia maailman eri kolkilta ja musiikki on vienyt hänet Intiaan, Palestiinaan, Irlantiin, Englantiin ja Pohjoismaihin. Hän soittaa aktiivisesti Ahlman/Jonsson-yhtyessä, joka levyttää ja tekee live-keikkoja. Nykyään hän työskentelee peruskoulun musiikinopettajana Ruotsissa, freelancer-muusikkona ja hän antaa myös laulutunteja.

Ohjaaja

Please reload

Kuva- ja videogalleria

 

1/2
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

KOMP! rf  - KOMP! ry

+358 40 5305 075 / komp@komp.fi

© 2015 by Helena von Schoultz & KOMP! rf / KOMP! ry