"...på KOMP! musiceras det kreativt över genre-, nivå-,  språk- och kulturgränser. Allt från folk, pop, rock, jazz och klassiskt rymms med under ett och samma läger. Alla kan delta på sina villkor och största delen av musicerandet sker i grupp och utan noter. "

 

Våra kurser

 

 Ta en titt på vårt kursutbud och kom med!

Ledarteam

 

Victoria Lindqvist

Victoria Lindqvist är musikpedagog och frilanssångare/musiker från Finland och har undervisat musik på olika ställen, bl.a. som timanställd sång- och rytmiklärare på Sibelius-Akademin samt musik- och sånglärare på Teaterhögskolan i Helsingfors. Victoria är utexaminerad magister från Sibelius-Akademin där hon studerat musikpedagogik med afroamerikansk sång och klassiskt piano som huvudinstrument. Med åren har hon spelat mer fritt ackompanjemang på piano och förutom piano spelar hon gärna också perkussioner och olika bandinstrument och gillar att utforska nytt. I sin undervisning jobbar hon ofta med uttryck, tolkning och improvisation samt rytm och rörelse. 

Kursledare, grundarmeldem samt verksamhetsledare

Emma Linnros

Rytmik och musikpedagog, kulturarrangör och Singer/Songwriter utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon jobbar just nu som musiklärare på högstadiet och med en interaktiv Rytmik och musikföreställning för barn samt även med privatelever i sång. Hennes främsta instrument är sång och gitarr. Hon har även fördjupat sig i skapande dans under sin utbildning. Hjärteområdet är att utveckla det egna skapandet samt att få ta del av och leda barns och ungdomars skapandeprocesser i låtskrivande textförfattande och rörelse. Emma har varit verksam i flera band, bl.a Vispopbandet Miremca och Folkinspirerade Cirkusorkestern Celiaki där hon spelar gitarr, sjunger och komponerar musik och text.

Kursledare

Joonas Tuhkanen

studerar musikpedagogik vid Sibelius-Akademin och har tidigare fått en musikerexamen från Jyväskyläs konservatorium. Joonas huvudinstrument är saxofon, och som saxofonist har Joonas mycket erfaranhet av att spela i olika ensembler såväl framför publik som i studio. Joonas började med att spela klassisk musik, framförallt piano, men med tiden har han alltmer sökt sig till pop/jazz musik, bandinstrument och sång. För tilfället kan Joonas bl.a. ses som saxofonist i ensemblen August Saarinen & Vuolas Virta.

Kursledare

Linda Sundberg

 

Linda Sundberg är utbildad pedagog (dramapedagogik som biämne), ordkonstledare och sångare i världsmusikbandet för barn "Raka Bananer", folkmusikduon "Folk Utan Dräkt" och i "Trio Systrafolk". Linda leder grupper för barn i både musik, dans, ordkonst och teater och har gjort det i över tio år. Linda har också jobbat som programledare på BUU-klubben (YLE, barn) och som dramapedagog på Svenska Teatern. Linda jobbar med jämställdhet, närvaro och gruppdynamik på ett kreativt sätt och tycker om att jobba tvärkonstnärligt. Den västafrikanska musiken och den nordiska folkmusiken ligger henne varmt om hjärtat.

 

Kursledare

Viktoria Ahlman

Viktoria Ahlman är från Sverige och ända sedan uppväxten i en musikalisk familj där folkmusik var en självklar del, har hon spelat i olika pop- och folkmusikband samt spelat egen musik i sitt namn. Hon sjunger och spelar fiol, främst svensk folkmusikfiol, samt piano och gitarr. Hon har utforskat folkmusik från jorden olika hörn och de musikaliska resorna har gått till Indien, Palestina, Irland, England och Norden. Hon är aktiv i bandet Ahlman/Jonsson som har spelat in skivor och som spelar live. Idag arbetar hon som musiklärare i grundskolan i Sverige, frilansar som musiker och ger privata sånglektioner. 

Kursledare

Senni Valtonen

Senni Valtonen, bosatt i Helsingfors, är en mångsysslare inom musik som gärna simmar i folkmusikinstrumentens härliga soppa. Jag kommer ursprungligen från Orivesis djupa skogar och i mitt hjärta kommer jag alltid att vara landsbygdens och naturens vän. Jag älskar att spela olika traditionsinstrument och att improvisera ensam eller tillsammans med andra. Mina huvudinstrument är kantele och piano, men spelar också olika blåsinstrument, nyckelharpa, orgel många olika stränginstrument och slagverk. Under de senaste åren har jag arbetat som kantor vid Munksnäs församling i Helsingfors, teatermusiker vid Åbo Svenska Teater och Finlands Nationalteater. Jag har även undervisat vid Sibelius-Akademin och hållit konserter runtom i Finland. Dessutom har jag utkommit med två nya skivor: Psalttamus tillsammans med Timo Alakotila och Maria Kalaniemi och barnmusikskivan Tippukivitapaus som fick ett Emma-pris 2019. Jag tycker om att göra saker tillsammans och inspireras av andra människors unika berättelser. 

Kursledare

Please reload

Emilie Adolfsson

Emilie Adolfsson är musiker och utexaminerad musikpedagog från Sibelius- Akademin i Helsingfors. Hon har inom musiken främst jobbat som pop/jazz pianist och fri ackompanjatör, men har även utöver det fokuserat på sång, perkussioner och musik och rörelse. Emilie spelar aktivt i flera band, för tillfället bl.a. show- och jazzbandet DizzyQueens . Utöver musicerandet undervisar Emilie i skolor, jobbar som producent, fungerar som körledare, jobbar med teater- och filmmusik samt med skivinspelningar. Emilie har även jobbat med utbildnings- och kulturproduktion vid bl.a Finlands kulturinstitut i Paris samt två år som huvudlärare i musik vid Helsingfors Arbis.

Grundarmedlem (just nu föräldraledig)

Miika "Bobby" Hjorth

Miika "Bobby" Hjorth är en kunnig mångsysslare inom musiken som främst inspirerats och inspirerar genom västafrikanske rytmer och körsång.  Miika har med hundratals uppträdande i bagaget erfarenhet av att jobba såväl på lokal gräsrotsnivå som på världens större scener Livet har fört denna kille från Åbo, Finland, till allt från gatorna i Barcelona och Dakar till Royal Albert Halls stora BBC Proms festival, för att sedan återvända till att jobba och vara närvarande i sitt musikaliska arbete inom barn- ungodms- och åldringsarbete. Som huvudinstrument har Miika sång, och hans specialkunnande finns inom att förklara och få människor att uppleva de västafrikanska rytmerna, vid behov även genom att använda sig av västerländska teoribegrepp.  På scen ses Miika såväl lätt med en gitarr, stadig bas som perkussionsintrument (allt från djembe till dundun), och  ja - egentligen spelar Miika vilken manick som helst som har ett ljud. Av flera sammansättningar som Miika har spelat i ligger bl.a. Raka Bananer, Opus Ultima och Bogolo Street Band närmast hjärtat. Även dans ligger Miika nära.

Kursledare, ordförande

Lauri Schreck

Lauri Schreck är musiker och pedagog från Helsingfors. Sedan år 2006 har Lauri jobbat bl.a. vid Konsthögskolans Sibelius-Akademis avdelning för musikpedagogik var hans område varit speciellt bandinstrument och bandpedagogik. Lauri har bred erfaranhet av att jobba med såväl nybörjare som längre hunna och i sin undervisning väljer Lauri metoder som har som mål att inspirera och motivera, och skräddarsyr flexibelt uppgifter till elevens nivå.  Som gitarrist ses Lauri regelbundet spela med Finlands främst artister och har turnerat såväl i Finland som utomlands med såväl andras som sina egna band Sepia och Puhuri. 

Mera om Lauri på www.laurischreck.com

Kursledare

Erik Ronström

Folkmusiker och gitarrist från Gotland med en musikerexamen från Kungliga Musikhögskolan i bagaget. Erik har även medverkat på tiotals skivor både som musiker, producent och arrangör. Förutom gitarr spelar Erik piano, fiol, mandolin, dorma samt sjunger. Nära hjärtat ligger också irländsk folkmusik som Erik i flera olika repriser undervisat i vid Braheskolan. Han har även flera år undervisat ensembler vid Hovstämman samt folkmusik och -dans på musikutbildningen vid Universitetet i Limerick. I både sitt eget musicerande och i sin undervisning lägger Erik huvudfokus på samspel, att lyssna på varandra och att lyssna in varandra. Erik har jobbat på KOMP! -lägren sedan sommaren 2008.

Kursledare

Melissa Taanila

Melissa Taanila är flöjtist och klasslärare (emellanåt också musiklekisledare och gruppträningsinstruktör) numera bosatt i Helsingfors. Som vägkost från barndomen på Kimitoön fick hon flerspråkighetens glädje och kärleken till skogen och havet. Också dans och teater har hon sysslat med sedan barnsben. Studietiden i Åbo kulminerade 2015 i yrkesexamen i musik och 2019 blev hon utexaminerad som klasslärare från Helsingfors universitet. Under utbytet i Thessaloniki, Grekland, fördjupade Melissa sig i musik-, teater- och danspedagogik. Att äta grekisk mat och förbinda olika konstformer ligger därför nära hennes hjärta, såsom också improvisation och kammarmusik. Just nu håller hon på att förverkliga sin långvariga dröm att bli medlem i en kör! 

Kursledare

Please reload

1/3

Bild- och videogalleri

 
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

KOMP! rf  - KOMP! ry

+358 40 5305 075 / komp@komp.fi

© 2015 by Helena von Schoultz & KOMP! rf / KOMP! ry