top of page
Ledarna
DSC00112 copy 2.jpg

Victoria Lindqvist är musikpedagog och frilanssångare/musiker från Finland och har undervisat musik på olika ställen, bl.a. som timanställd sång- och rytmiklärare på Sibelius-Akademin samt musik- och sånglärare på Teaterhögskolan i Helsingfors. Victoria är utexaminerad magister från Sibelius-Akademin där hon studerat musikpedagogik med afroamerikansk sång och klassiskt piano som huvudinstrument. Med åren har hon spelat mer fritt ackompanjemang på piano och förutom piano spelar hon gärna också perkussioner och olika bandinstrument och gillar att utforska nytt. I sin undervisning jobbar hon ofta med uttryck, tolkning och improvisation samt rytm och rörelse.

Kursledare, viceordförande

miika.webp

Miika Hjorth är en mångsidig sångare och gitarrist som fördjupat sig i bland annat västafrikanske rytmer och körsång. Miika har med hundratals uppträdande i bagaget erfarenhet av att jobba såväl på lokal gräsrotsnivå som på världens större scener. Livet har fört honom från Åbo i Finland till gatorna i Barcelona och Dakar till Royal Albert Halls stora BBC Proms festival i London. Numera jobba han med musik inom barn- ungdoms- och åldringsarbete. På scen kan man se Miika antingen spela på gitarr, bas eller perkussionsintrument.
 

Kursledare, ordförande

emma.webp

Emma Linnros är musik- och rytmikpedagog, kulturarrangör och Singer/Songwriter från Sverige. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har bland annat arbetat som musiklärare på högstadiet. Hon har även medverkat i flera band. Hennes främsta instrument är sång och gitarr. Hon har även fördjupat sig i skapande dans under sin utbildning. Att locka fram barns och ungdomars skaparkraft i låt- och skrivprocessen i kombination med rörelse ligger Emma varmt om hjärtat.
 

Kursledare

erik.webp

Erik Ronström är folkmusiker och gitarrist från Gotland med en musikerexamen från Kungliga Musikhögskolan. Erik har medverkat på tiotals skivor både som musiker, producent och arrangör. Förutom gitarr spelar Erik piano, fiol, mandolin, dorma samt sjunger. Nära hjärtat ligger också irländsk folkmusik som Erik i flera olika repriser undervisat i vid Braheskolan i Sverige. Han har även flera år undervisat ensembler vid Hovstämman samt folkmusik och -dans på musikutbildningen vid Universitetet i Limerick. Viktigt honom säväl i sitt eget musicerande och i sin undervisning är samspel, att lyssna på varandra och att lyssna in varandra. 
 

​Kursledare

linda.webp
victoriaa.webp

Viktoria Ahlman är musiker och pedagog från Sverige. Hon sjunger och spelar fiol, främst svensk folkmusikfiol, samt piano och gitarr. Hon har utforskat folkmusik i olika delar av världen allt från Indien, Palestina, Irland, England och Norden. Idag arbetar hon som musiklärare i grundskolan i Sverige, frilansar som musiker och ger privata sånglektioner. Hon är aktiv i bandet Ahlman/Jonsson som har spelat in skivor och gett live konserter.
 

​Kursledare

senni.webp
melissa.webp

Melissa Taanila är flöjtist och klasslärare bosatt i Helsingfors. Som vägkost från barndomen på Kimitoön fick hon flerspråkighetens glädje och kärleken till skogen och havet. Också dans och teater har hon sysslat med sedan barnsben. Hon har en yrkesexamen i musik (2015) och 2019 blev hon utexaminerad som klasslärare från Helsingfors universitet. Hon har även studerat Thessaloniki i Grekland där hon fördjupade sig i musik-, teater- och danspedagogik. Improvisation och kammarmusik är särskilt viktiga för Melissa. 
 

​Kursledare

emelie.webp

Linda Sundberg är utbildad pedagog, ordkonstledare och sångare i världsmusikbandet för barn "Raka Bananer", folkmusikduon "Folk Utan Dräkt" och i "Trio Systrafolk". Linda leder grupper för barn i både musik, dans, ordkonst och teater och har gjort det i över tio år. Linda jobbar med jämställdhet, närvaro och gruppdynamik på ett kreativt sätt. Den västafrikanska musiken och den nordiska folkmusiken ligger henne varmt om hjärtat.
 

Kursledare

Senni Valtonen är en mångsysslare inom musikens värld. Hennes huvudinstrument är kantele och piano, men hon spelar också olika blåsinstrument, nyckelharpa, orgel och många olika stränginstrument och slagverk. Under de senaste åren har hon arbetat som kantor vid Munksnäs församling i Helsingfors, teatermusiker vid Åbo Svenska Teater och Finlands Nationalteater. Hon har även undervisat vid Sibelius-Akademin och hållit konserter runtom i Finland. Hennes senaste utkomna skivor är Psalttamus och barnmusikskivan Tippukivitapaus som fick ett Emma-pris 2019. Hon brinner av att musicera tillsammans och inspireras av andra människors unika berättelser. 
 

​Kursledare

Emilie Adolfsson är musiker och utexaminerad musikpedagog från Sibelius- Akademin i Helsingfors. Hon har inom musiken främst jobbat som pop/jazz pianist och fri ackompanjatör, men har även utöver det fokuserat på sång, perkussioner och musik och rörelse. Emilie spelar aktivt i flera band. Utöver musicerandet undervisar Emilie i skolor, jobbar som producent, fungerar som körledare, arbetar med teater- och filmmusik samt med skivinspelningar. Emilie har även jobbat med utbildnings- och kulturproduktion vid bl.a Finlands kulturinstitut i Paris.
 

Grundande medlem

joonas.webp

Joonas Tuukkanen har studerat musikpedagogik vid Sibelius-Akademin och har från tidigare en musikerexamen från Jyväskyläs konservatorium. Joonas huvudinstrument är saxofon och han har stor erfaranhet av att spela i olika ensembler. Joonas började med att spela klassisk musik, framförallt piano, men med tiden har han alltmer sökt sig till pop/jazzmusiken, bandinstrument och sång.


Kursledare

lauri.webp

Lauri Schreck är musiker och pedagog från Helsingfors. Sedan år 2006 har Lauri jobbat bl.a. vid Konsthögskolans (Sibelius-Akademin) avdelning för musikpedagogik där hans specialområde varit bandinstrument och bandpedagogik. Lauri har bred erfaranhet av att jobba med såväl nybörjare som längre hunna och i sin undervisning väljer Lauri metoder som har som mål att inspirera och motivera, och skräddarsyr flexibelt uppgifter till elevens nivå.  Som gitarrist ses Lauri regelbundet spela med Finlands främst artister och han har turnerat såväl i Finland som utomlands.Mera om Lauri på www.laurischreck.com
 

Kursledare

bottom of page